Nega telesa Zdravje
Se s kavnim pilingom res lahko znebiš celulita?
06. september 2019
0
, ,

Naj samo povem, da nič ni večno;)

S to nadlogo se srečuje 80% žensk – mlade, stare, vitke in močnejše. Razlogov, zakaj nastane je več, prav tako pa tudi načinov, kako se ga znebiti. Jaz vam bom predstavila naravnega in zelo učinkovitega!

Če imaš celulit, še ne pomeni, da imaš prekomerno telesno težo. Tudi vitke ženske ga lahko imajo. Je pa res, da če imaš prekomerno telesno težo se ga boš z izgubo kakšne kile že lahko malce znebila.

cellulite (2)Kaj je celulit?

Celulit pogosto imenujemo tudi pomarančna koža, ker izgleda zelo podobno kot pomarančna lupina. Celulit tvorijo majhni žepki maščobe, ki so ujeti pod kožo. Celulit je »obolenje« podkožnega maščevja in vezivnega tkiva oziroma kronični degenerativni proces maščobnega tkiva v podkožju.

Kepice maščobe pritiskajo na povrhnjico in to se odraža kot celulit. Bolj ko se maščobne celice polnijo, bolj je celulit izrazit. Istočasno pritiskajo tudi na nežne stene žil. Te postanejo slabo ali celo neprehodne.celulit prej potem


Kofein izboljšuje cirkulacijo krvi in s tem preprečuje nastanek celulita.


 

Kaj povzroča celulit?

Nastanek celulita je povezan z delovanjem hormona estrogena, ki povzroča nalaganje maščobnih celic v podkožju. Kopičenje maščobnega tkiva nato zmanjša prekrvavitev in izmenjavo tekočin v telesu, posledica česar sta upočasnitev presnove in propadanje vezivnega tkiva, ki se kažeta kot nagrbančena, jamasta koža ali celulit.

Celulit najpogosteje prizadene stegna, meča, kolena in gležnje, redkeje pa roke, trebuh in obraz.


Resnica: če imata tvoja mama in babica celulit, potem ga boš po vsej verjetnosti imela tudi ti.


Poleg genetike pa obstajajo tudi drugi razlogi za celulit:
  • Slaba prehrana
  • Mastna prehrana
  • Počasen metabolizem
  • Pomanjkanje telesne aktivnosti
  • Spremembe hormonov
  • Dehidracija
  • Prekomerna telesna masa
  • Debelina in barva kože

Kavni piling pomaga!

Kot nora ljubiteljica kave, sem raziskala vse njene koristi. Ugotovila sem, da kava učinkovito deluje proti celulitu.

Skrivnost dobrih krem, ki blažijo videz celulita, se skriva v kofeinu. Zaradi stimulativnega in diuretičnega delovanja kofein izboljša krvni obtok in s tem preprečuje nastajanje celulita ter zgladi kožo na področjih že vidnega celulita. Izboljšana cirkulacija namreč pripelje kri do maščobnih vozličkov, jih razbije in ublaži njihov videz. Pretok krvi se zaradi kofeina izboljša tudi na izjemno problematičnih področjih, kjer so maščobne blazinice najbolj trdovratne.

Kako ga uporabiti?

Kavni piling s krožnimi gibi nanesite na problematične predele (stegna, boke in zadnjico) ter jih povijte s plastično folijo za živila. Pustite delovati od 10 do 15 minut, nato pa folijo odstranite in s krožnimi gibi dodatno premasirajte kritične predele. V primeru, da nimate dovolj časa, lahko piling naredite tudi brez folije.

Priporočam, da piling uporabite 2-3x tedensko!

Rezultat bo zaradi kofeina viden že po prvi uporabi, zato ne dvomim, da boste z veseljem opravile piling 2-3krat tedensko kot je za dolgoročne rezultate priporočljivo. Ob redni negi bodo rezultati že po enem mesecu neverjetni. Koža bo bolj gladka in prožna. Popazite tudi na zdravo prehrano – vanjo vnesite več sadja in zelenjave, namesto sladkih sokov pijte vodo, ne pozabite pa niti na telesno dejavnost.

About author

Ana Kurnik

There are 0 comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Povezane vsebine

/ You may check this items as well

debelost

To je lahko razlog zakaj se redite.

Naj samo povem, da nič ni večno;) S to nadlogo s...

Preberi več
liver

Poskrbite za zdravje jeter.

Jetra so naša največja žleza, ki tehta približ...

Preberi več
kurkuma v prahu1

Dokazane koristi Kurkume.

Naj samo povem, da nič ni večno;) S to nadlogo s...

Preberi več

Avtorji

Zasnova, oblikovanje in tehnična izvedba:
Eksit oglaševalska agencija d.o.o.
www.eksit.si

Eksit oglaševalska agencija d.o.o.

Pravno obvestilo

Avtorske pravice na spletnem mestu www.zdravakura.si so v lasti podjetja Eva Maher s.p. in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

Vsebina spletnega mesta www.zdravakura.si je zgolj informativne narave. Eva Maher s.p. pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta je na lastno odgovornost. Eva Maher s.p. ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene zdravakura.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.