Sestavine:
Za juho
- 2 manjši buči
- 2 šalotki, zmleti
- 3 stroki česna, mletega
- 2 skodelici jušne osnove
- 1 skodelica kokosovega mleka
- 2 žlici agavinega sirupa
- ¼ žličke himalajske soli
- ¼ žličke popra
- ¼ žličke cimeta
- ¼ žličke muškatnega oreščka
Za česnov ohrovt (za povrhu, neobvezno)
- 1 skodelica grobo sesekljanega ohrovta
- 1 velik strok česna (mletega)
- 2 žlici konopljinih ali sezamovih semen
- 1 žlica ekstra deviškega kokosovega olja
- Ščepec soli
Priprava:
Juha
Pečico segrejte na 180°C ter na pekač položite peki papir premazan z oljem. Z ostrim nožem odrežite vrhove obeh buč ter jih nato prepolovite. Z ostro žlico iz buč postrgajte vsa semena.
Polovice buč položite na pekač (obrnjene navzdol). Pecite 45-50 minut ali dokler z vilico enostavno ne predrete kože. Vzamite iz pečice, pustite da se ohladi (cca. 10 min) ter nato lupino ločite in zavrzite.
V veliki ponvi, na srednje močnem ognju dodajte 1 žlico olja, šalotko in česen. Zmanšajte ogenj in pražite 2-3 minuti (stalno mešajte).
Dodajte preostale sestavine, vključno z bučo ter kuhajte.
S paličnim mešalnikom zmiksajte juho. Kuhajte na srednjem ognju še 5-10 minut in začinite po okusu. Postrezite, lahko pa dodate še česnov ohrovt.
Česnov ohrovt
V manjši kozici na srednje močnem ognju prepražite sezamova ali konopljina semena (2-3 min). Stalno mešajte, dokler ne dobijo zlatkaste barve. Bodite previdni, saj se lahko hitro prismodijo. Odstranite iz ponve.
Na še vedno vroči ponvi, dodajte olje in česen ter na hitro prepražite (mešajte). Dodajte ohrovt in ščepec soli, premešajte in pokrijte. Kuhajte še nekaj minut dokler ohrovt ne uveni in nato dodajte konopljina ali sezamova semena. Postrezite na juhi.
Avtor: Minimalist Baker
There are 2 comments
Obožujem bučne juhe.V kombinaciji s kokosom pa še nisem poskusila. Zna biti zanimivo…malo bolj eksotično:)
Župca!