Recepti
Bučna juha malo drugače.
12. junij 2019
2
, ,

Sestavine:

Za juho

  • 2 manjši buči
  • 2 šalotki, zmleti
  • 3 stroki česna, mletega
  • 2 skodelici jušne osnove
  • 1 skodelica kokosovega mleka
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • ¼ žličke himalajske soli
  • ¼ žličke popra
  • ¼ žličke cimeta
  • ¼ žličke muškatnega oreščka

 

Za česnov ohrovt (za povrhu, neobvezno)

  • 1 skodelica grobo sesekljanega ohrovta
  • 1 velik strok česna (mletega)
  • 2 žlici konopljinih ali sezamovih semen
  • 1 žlica ekstra deviškega kokosovega olja
  • Ščepec soli

 

Priprava:

Juha

Pečico segrejte na 180°C ter na pekač položite peki papir premazan z oljem. Z ostrim nožem odrežite vrhove obeh buč ter jih nato prepolovite. Z ostro žlico iz buč postrgajte vsa semena.

Polovice buč položite na pekač (obrnjene navzdol). Pecite 45-50 minut ali dokler z vilico enostavno ne predrete kože. Vzamite iz pečice, pustite da se ohladi (cca. 10 min) ter nato lupino ločite in zavrzite.

V veliki ponvi, na srednje močnem ognju dodajte 1 žlico olja, šalotko in česen. Zmanšajte ogenj in pražite 2-3 minuti (stalno mešajte).

Dodajte preostale sestavine, vključno z bučo ter kuhajte.

S paličnim mešalnikom zmiksajte juho. Kuhajte na srednjem ognju še 5-10 minut in začinite po okusu. Postrezite, lahko pa dodate še česnov ohrovt.

 

Česnov ohrovt

V manjši kozici na srednje močnem ognju prepražite sezamova ali konopljina semena (2-3 min). Stalno mešajte, dokler ne dobijo zlatkaste barve. Bodite previdni, saj se lahko hitro prismodijo. Odstranite iz ponve.

Na še vedno vroči ponvi, dodajte olje in česen ter na hitro prepražite (mešajte). Dodajte ohrovt in ščepec soli, premešajte in pokrijte. Kuhajte še nekaj minut dokler ohrovt ne uveni in nato dodajte konopljina ali sezamova semena. Postrezite na juhi.

 

Avtor: Minimalist Baker

About author

Ana Kurnik

There are 2 comments

  • Darja pravi:

    Obožujem bučne juhe.V kombinaciji s kokosom pa še nisem poskusila. Zna biti zanimivo…malo bolj eksotično:)

  • 007_Fud pravi:

    Župca!

  • Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Povezane vsebine

    / You may check this items as well

    presna torta s super živili2

    Presna torta s super živili.

    V mešalniku do finega zmeljite sončnična semena...

    Preberi več
    nutri

    Moji najljubši načini uporabe ekstraktorja Nutribullet.

    Sestavine: Za juho 2 manjši buči 2 šalotki, zml...

    Preberi več
    zamrznjen jogurt4

    Zamrznjen jogurt z gozdnimi sadeži.

    Sestavine: Za juho 2 manjši buči 2 šalotki, zml...

    Preberi več

    Avtorji

    Zasnova, oblikovanje in tehnična izvedba:
    Eksit oglaševalska agencija d.o.o.
    www.eksit.si

    Eksit oglaševalska agencija d.o.o.

    Pravno obvestilo

    Avtorske pravice na spletnem mestu www.zdravakura.si so v lasti podjetja Eva Maher s.p. in se v nobenem primeru ne smejo prepisovati, kopirati ali kako drugače razmnoževati v komercialne namene.

    Vsebina spletnega mesta www.zdravakura.si je zgolj informativne narave. Eva Maher s.p. pridržuje pravico do nenajavljenih sprememb. Za morebitne napake se opravičujemo. Uporaba spletnega mesta je na lastno odgovornost. Eva Maher s.p. ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene zdravakura.si), prav tako tudi ne nosi nikakršne odgovornosti glede nemotenega delovanja.